Ez a Budapest XII. kerület Hegyvidéki civil szervezet, a Keresztény Konzervatív Egyesület honlapja.

Egyesületünk 2O11-ben alakult, a XII. kerületi KDNP-t támogató szervezetként.

Jelenlegi székhelye: 1121 Budapest, Arató u. 2O/a.

Célja: A keresztény erkölcs és a hazaszeretet visszaállítása érdekében munkálkodni a közjót szolgáló társadalmi törekvések hirdetésével. Célkitűzését felvilágosító beszéd, írás és egyéb hírközlések szervezésével kívánja elérni a kommunikációs lehetőségek széleskörű kihasználását és a nemzeti elkötelezettségű szakértők tudását igénybevéve. Célja a szakszerűség és a tudományosság képviselete, társadalompolitikai és gazdaságpolitikai kérdéseket érintő politikai döntéshozatal befolyásolása, a magyarság hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének alakítása, a lakosság nemzeti kultúrájának ápolása.

Alaptevékenységei:

Konferenciákat, felolvasó üléseket, tudományos és ismeretterjesztő előadásokat, ankétokat szervez. Állást foglal az oktatás és a nemzeti kultúra alkalmazását, ápolását érintő szakmapolitikai és szakmai-etikai kérdésekben. Önállóan, vagy partnereivel együttműködve információs tevékenységet folytat. Testületként, vagy választott képviselője által véleményt mond a közjót szolgálni hivatott tevékenységek szakszerűségéről, minőségéről.

A Keresztény Konzervatív Egyesület nonprofit társadalmi szervezet. Pártpolitikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, pártokkal anyagi kapcsolatban nem áll. Alapszabályban meghatározott keretek között működik.

Eddigi legfontosabb tevékenységei:

Mindszenty József bíboros hercegprímás szobrának felállításában, emlékhelyének kialakításában aktív részvétel a Hegyvidéki Önkormányzattal, a XII.kerületi KDNP-vel és az Ifjúsági Keresztzénydemokrata Szövetséggel közösen; a megvalósítás anyagi feltételeinek részben biztosítása adományok gyűjtésével. Mindszenty József bíboros és Márton Áron erdélyi püspök évfordulós megemlékezésének megszervezése. Meghívott előadóink voltak többek közt: Dr.Papp Lajos szívsebész professzor, Jelenczki István filmrendező,Dr. Drábik János közgazdász professzor, Bolberitz Pál teológus professzor.

Jelenleg, 2O17. február 23-án megválasztott Vezetősége:

Elnök: Dr.Gaál Katalin Mária

e-mail: gaal.km@t-online.hu

Tiszteletbeli elnök: Mándoki Andor

Alelnökök: Dr. Egyed István és Szabó László Bálint

Titkár: Begyik András

Az Egyesületünk iránt érdeklődőket várjuk pártpolitikától független rendezvényeinken; tagsági jogviszony létesítése is lehetséges. Az Egyesületünk iránt érdeklődőket várjuk pártpolitikától független rendezvényeinken; tagsági jogviszony létesítése is lehetséges.

Mándoki Andor (1920-2019)






    -Mándoki Andor-   1920-ban született Salgótarjánban. Vas okleveles kohómérnök, külkereskedelmi közgazdász.

  1942-ben két egyetemi professzorának ajánlásával került a Rimamurányi-Salgótarjáni Vasmű RT. Szolgálatába, a Salgótarjáni Acélgyárba.

  1949-ben az országos üzemszervezési pályázaton I. díjat nyert, ugyanezen évtől az OMBKE tagja.

  1950-ben az Üzemszervezési Tudományos Egyesület alelnökévé választják és kinevezik a Salgótarjáni Acélárúgyár vezérigazgató helyettesévé. A Soproni Műszaki Egyetem Kohógépipari Tanszékének aspiránsa. 
 
  1956-ban a gyár Munkástanácsa igazgatóvá választja.

  1956-1963 között a gyár hideghengerműve újjáépítésének tervezését és beruházását irányítja.

   1964-től a Kohó- és Gépipari Minisztérium Vaskohászati Igazgatóságán dolgozik kutatási-fejlesztési osztály-, majd főosztályvezetőként. A KGST Vaskohászati Másodtermék Albizottságának elnöke, a magyar delegáció vezetője. Fejlesztési vezetőként az új, nyugati eljárások és berendezések telepítésének és a másod- termékgyártás fejlesztésének szorgalmazója.

   1970-ben Brüsszelben a Feltalálók kiállításán ezüstérmet nyer egyik találmányával, amit Svédországban értékesít. Ennek során megszakításokkal több, mint egy évet tölt Svédországban, ahol módja van a szociális piacgazdaság tanulmányozására is.

   1981-ben a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés vezérigazgatójaként ment nyugdíjba.

   1983-tól nyolc éven át vezeti és szervezi a Vasipari Kutatóintézet Ferrinov Külkereskedelmi Irodáját.
Az ugyenezen évben alapított Patentko Találmányok Hasznosítását Tervező Kft. jelenleg is tulajdonosa.

   1989-től az újjáalakult Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alapító tagja, gazdasági szakértője, a Közgazdasági-, majd az Ipari és Kereskedelmi Szakbizottság elnöke (utóbbinak jelenleg is), egy ideig még a Szakértői Tanács elnöke is. A KDNP gazdasági programjának egyik megalkotója: a szociális piacgazdasági tézisek kialakításának. Azóta is ennek a programnak következetes hirdetője, védelmezője a globalizáló program ellenében.

   1993-1995 között a Dunai Erőmű Rt., és 1993-1998 között a Magnezitipari Rt. Felügyelő Bizottságának tagja.

   1993-2003 között a Hazai Termék-Hazai Munkahely Alapítvány igazgatója, jelenleg kuratóriumi tagja.

   1993-tól vezeti a „Kapu” c. folyóirat gazdasági rovatát.

   Számos szakmai tanulmány, dolgozat írója, kutatási-, fejlesztési terv, program szerzője és előadója.

   A vaskohászat fejlesztéséről írt doktori értekezését a Közgazdaságtudományi Egyetem „summa cum laude” minősítéssel fogadta el.

   A következő emlékérmek tulajdonosa: Wahlner Aladár-emlékérem (1981.) Sóltz Vilmos-emlékérem (1989., 1999.), Kovács K. Zoltán-emlékérem (2010., utóbbit a Kereszténydemokrata Néppártban kifejtett munkásságáért vehette át).

   A „Magyar Nemzetstratégia 1 (2008.) és 2” (2009.) c. könyvek egyik szerzőjeként ad részletes diagnózist a magyar gazdaság helyzetéről és iránymutatást a javításra.

   Szerkesztője és írója a KDNP  „Szegénység Felszámolása” c. gazdasági programnak, amelyben a 2010-es választások utáni remélt javító építkezésnek a tennivalóira található részletesútmutató.

   Életpályája során mindenkor szaktudása, szakmai igényessége révén kapta jelentős megbizatásait. 1989. előtt a politikai életben nem vett részt, 1989.óta is elsősorban szakértői tevékenységével szolgálja a magyar nemzetet.

   A KDNP XII. kerületi Szervezetének ma is aktív tagja, előadóként és tartalmas hozzászólásaival, tanácsaival nagymértékben emeli Szervezetünk politikai életének, tevékenységénak színvonalát.


Budapest, 2010. augusztus 28.


                                   
                                                                                     Dr. Gaál Katalin Mária
                                                                     a KDNP XII.kerületi Szervezetének elnöke